Spuštění portálu Webináře - online semináře

Ostrava, 23. února 2010 – Společnost Idealine Solutions právě na adrese www.webinare.cz spustila do ostrého provozu nový portál, jehož cílem je poskytovat komplexní služby v oblasti pořádání webinářů, online konferencí a marketingových online akcí. Vše bez nutnosti fyzického cestování na konkrétní místo. Firmám a institucím nabízí propagaci jejich webinářů, poradenství, školení a softwarové řešení pro vlastní realizaci. Zájemcům o vzdělávání přináší nabídku aktuálních webinářů a videozáznamů již realizovaných webinářů.

Webináře jsou aktivní formou vzdělávání přes internet postavené na základech videokonferencí. „V zemích s dostatečnou rychlostí internetu jsou značně rozšířené a jejich obliba stále roste," říká David Skála, konzultant portálu Webináře. Lektor sdílí s ostatními účastníky různý obsah, jako prezentace, programy či videa. Ti jej vidí na své obrazovce přes webovou kameru. V průběhu webináře se účastní anket, přitom mohou komunikovat se skupinou prostřednictvím chatu nebo mikrofonu.

Webináře přinášejí do osobního i firemního vzdělávání značné úspory nákladů na cestování, navíc lze za srovnatelnou cenu vyškolit podstatně více účastníků, než je běžné u fyzických školení. Využití nacházejí všude tam, kde není nezbytný fyzický kontakt, ovšem je potřeba diskutovat. Jedná se například o zaškolování zaměstnanců, jazykové a počítačové kurzy, účetní školení, nebo i některé měkké dovednosti. Velmi přínosná je možnost získat záznam webináře ve formě videonahrávky. „Účastníci si mohou nejasné informace snadno později připomenout a nepotřebují si dělat žádné poznámky," vysvětluje David Skála.

Od svého vstupu na trh firma uspořádala přes 50 webinářů za účasti více než 1000 posluchačů, dalších 500 osob si stáhlo video záznam z některého webináře. Vysokou míru spokojenosti účastníků s webináři dokládá i 150 kladných referencí. „Zúčastnila jsem se účetního webináře zaměřeného na DPH. I na dálku jsem měla osobní kontakt nejen s lektorem, ale také s ostatními účastníky. Mohla jsem okamžitě reagovat na přednášené téma bez čekání a překřikování v sále. Kdo nezkusí, neuvěří!", napsala například pracovnice státního podniku Povodí Labe Jana Skokánková.

Portál Webináře.cz vznikl odloučením od portálu Workline.cz - práce online (www.workline.cz), který se zaměřuje na podporu práce na dálku a práce z domova ve formě ručně tříděného katalogu online služeb umožňujících pracovat odkudkoliv, nabídek práce z domova a také implementace řešení pro online kancelář.